Make Me Stronger
Sophie
12/11/2023

Het Manifesteren van Je Fitnessdoelen in 6 Stappen

12/11/2023

Fitness gaat verder dan alleen fysieke inspanning; het omvat ook het mentale aspect van het stellen en bereiken van doelen. Manifesteren, het bewust creëren van je realiteit, kan een krachtig hulpmiddel zijn om je fitnessdoelen te bereiken. Misschien lees je nu het woordje 'manifesteren' en krijg je spontaan kippenvel... want dat doen toch alleen van die zweverige types die ver van de realiteit leven? Nou, nee. Het is niet zomaar zwaaien met je toverstaf om vervolgens alles te ontvangen wat je aan komt waaien. Manifesteren is veel meer dan dat. Het gaat zeker om visualiseren en grote dromen hebben, maar ook kei hard werk staat centraal.

Hier zijn zes stappen om je te helpen manifesteren binnen je fitnessproces.

1. Visualiseer Je Ideale Zelf

Begin met het visualiseren van het eindresultaat. Sluit je ogen en zie jezelf als de persoon die je wilt worden. Voel de energie, kracht en vreugde die gepaard gaan met het bereiken van je fitnessdoelen. Of het nu gaat om het verliezen van gewicht, het opbouwen van spieren of het verbeteren van je uithoudingsvermogen, maak een levendig mentaal beeld. Het kan helpen om je visualisatie kracht bij te zetten door erover te schrijven (scripting) of door een vision board te maken dat past bij jouw gewenste resultaat.

2. Formuleer Duidelijke Doelen

Specificeer je fitnessdoelen zo gedetailleerd mogelijk. Of het nu gaat om het aantal kilo's dat je wilt verliezen, de afstand die je wilt rennen of het gewicht dat je wilt tillen, maak meetbare doelen. Dit helpt je niet alleen bij het stellen van realistische verwachtingen, maar het stelt het Universum ook in staat om duidelijk te begrijpen wat je wilt manifesteren. Zeg dus niet tegen jezelf: een beetje fitter worden zou wel leuk zijn. Maak het juist concreet. Denk: ik wil over een paar maanden energiek uit bed stappen, met plezier 4x trainen per week en iedere dag maaltijden eten die rijk zijn aan de juiste nutriënten.

3. Creëer een Positieve Affirmatie

Formuleer een positieve affirmatie die je dagelijks herhaalt. Bijvoorbeeld: "Ik ben sterk, gezond en vol energie. Mijn lichaam transformeert elke dag naar mijn ideale vorm." Laat deze affirmaties doordringen in je gedachten en overtuigingen, waardoor je meer in lijn komt met je fitnessdoelen. De manier waarop je tegen jezelf praat, is namelijk allesbepalend. Denk maar eens zo: als jij van kinds af aan van iedereen al te horen hebt gekregen dat je niet intelligent bent, ga je daar hoogstwaarschijnlijk ook in geloven en naar handelen (automatisch al minder je best doen op school omdat 'je het toch niet kan'). Als je constant positieve aanmoedigingen hebt ontvangen, zou je met veel meer zelfvertrouwen door je schoolcarrière zijn gegaan.

Maar terug naar fitness. Als jij al lang de overtuiging hebt dat je geen discipline hebt en er nou eenmaal voor gemaakt bent om niet fit te zijn, dan gaat dit ook de realiteit worden. Je gaat chips eten op de bank verkiezen voor een half uurtje hardlopen want dat is wat volgens jou binnen jouw leven past. Maar wat als je jezelf nou eens een ander verhaal ging vertellen? 'Ik ben gedisciplineerd', 'Ik ben een fit en gezond persoon', 'Ik heb geen motivatie nodig want fit zijn is onderdeel van mijn leven'. Als je dat elke dag gaat herhalen (ook al klinkt het in het begin misschien oerstom - omdat je er nog niet in gelooft) dan zal je zien dat je er steeds meer naar gaat handelen. En dat je realiteit verandert.

4. Maak een Actieplan

Manifesteren vereist niet alleen mentale, maar ook fysieke inzet. Creëer een gedetailleerd actieplan dat aansluit bij je fitnessdoelen. Dit kan het opstellen van een trainingsroutine, het plannen van gezonde maaltijden of het vaststellen van specifieke tijden om te sporten omvatten. Actie ondernemen brengt je dichter bij de manifestatie van je doelen.

Dit is het punt waar veel mensen in de knoop raken. Ze weten heel goed wat ze willen, maar hoe gaan ze in hemelsnaam op dat punt komen? Je hebt allerlei boeken gelezen, shakes gedronken, video's van influencers gevolgd... maar het wil niet lukken?

Hier kan ik je bij gaan helpen. Ik stel namelijk het perfecte plan op wat bij jou past. Laat dat denkwerk maar aan mij over, jij hoeft alleen maar de stappen te volgen. Ik bied online coaching aan voor slechts €37,50 per maand. Dit programma biedt jou alle tools die je nodig hebt om van je fitness proces een succes te maken!

5. Kom in Actie, Blijf Consistent en Vastberaden 

Als je dat plan hebt, moet je er dus ook iets mee gaan doen. Ik heb al het denkwerk al voor je gedaan, jij hoeft alleen de afspraken na te komen. Niet voor een dag, niet voor een week, niet voor een maand... het gaat hier om een periode van meerdere maanden. Dag in dag uit je plan volgen.

Begrijp dat manifestatie tijd kan vergen, en blijf gefocust op het proces. Met doorzettingsvermogen zul je de positieve veranderingen in je fitnessreis zien. Blijf visualiseren, blijf dagelijks je affirmaties herhalen en volg je plan.

Laat verder eventuele twijfels of angsten los en vertrouw op het manifestatieproces. Twijfel kan de energie blokkeren die nodig is om je doelen te manifesteren. Vertrouw erop dat het Universum in overeenstemming is met je wensen en werk met geduld en vastberadenheid aan je fitnessdoelen.

6. Dankbaarheid

Wees dankbaar voor elke stap in je fitnessreis, hoe klein ook. Dankbaarheid versterkt positieve energie en opent de deur voor meer succes. Neem regelmatig de tijd om dankbaar te zijn voor de vooruitgang die je boekt en de positieve veranderingen die je ervaart. Het kan hier om de kleinste dingen gaan. Dankbaarheid voor de heerlijke maaltijd die je voor jezelf bereidt hebt, dankbaarheid voor de 5 kg die je extra gedeadlift hebt, dankbaarheid voor je wandeling door de zon... blijf focussen op die positieve verandering. Want samen gaan ze zorgen voor het behalen van jouw droomresultaat.

Door deze zes stappen te volgen, kun je manifesteren integreren in je fitnessproces en de weg vrijmaken voor het bereiken van jouw doelen. Heb je hier hulp bij nodig? Dan is mijn online coaching zeker iets voor jou. Je start al voor slechts €37,50 per maand!






Reacties