Als ik ergens van kan genieten op de zondagochtend, is het wel een flinke toren pancakes. Ja je hoort het goed. die stoten dan zelfs mijn havermoutje van de troon. Het heeft vrij lang geduurd voor ik het pancake bakken onder de knie had maar nu lukken ze allemaal (zelfs de eerste!). Key word? Geduld! Zorg ervoor dat je tijdens het bakken luchtbelletjes ziet aan de bovenkant. Dán is het tijd om de pancake om te draaien.
Momenteel is dit mijn go to receptje:
Nieuwsgierig? Hier is het recept:
Ingrediënten voor 10 kleine pancakes
- 50 g havermeel
- 20 g eiwitpoeder
- 1 ei
- 50 ml karnemelk
- 1/2 theelepel baking soda
- Snufje kaneel
- Snufje zout
- Jouw favoriete topping! Denk aan: kwark, bessen of plakjes banaan
Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een kom en roer door tot het een glad geheel is. Indien nodig kan je wat water toevoegen om het beslag dunner te maken.
Verwarm wat boter of olie in de pan en schep met een grote eetlepel beslag van de kom in de pan. Bak de pancakes tot er belletjes te zien zijn aan de bovenkant. Draai om en bak door te de andere kant gaar is.
Maak er een grote toren van en voeg je gekozen toppings toe.
Eet smakelijk!