RECEPT: TEMPEH BALLEN/BURGERS UIT DE AIRFRYER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het is deze week de nationale week zonder vlees! En ik doe mee! Zelf ben ik meer dan 10 jaar vegetariër geweest, dus vegetarisch eten is niet zo’n probleem voor mij.

Wanneer mensen mij vragen wat ik een goede plantaardige eiwitbron vind, antwoord ik eigenlijk altijd met TEMPEH! Waarop 9 van de 10 x geantwoord wordt dat ze dit al vaak geprobeerd hebben, maar niet weten hoe dit lekker te bereiden is.

Dit recept is mijn antwoord. Bedacht door mijn vriend, goedgekeurd door mij!

 

Ingrediënten

 • 1 pak tempeh (250 gr)
 • 1 ei
 • 1 blik tomaten puree (68 gr)
 • 1 tenen knoflook
 • klein blikje edamame bonen (80 gr)
 • klein blikje kikkererwten (90 gr)
 • 2 tl zeezout
 • 1 tl peper
 • 1 el ras el hanout
 • 1 tl ketjap
 • OPTIONEEL, 6 lomboks of 1 el sambal
 • OPTIONEEL, cheddar kaas

 

Wat moet je doen?

Hak de tempeh in grove stukken en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de tomaten puree, knoflook, edamame bonen, kikkerwten, ketjap, zout, peper en ras el hanout toe (als je de pittige variant wilt, voeg je ook de lomboks/sambal toe). Maal weer fijn. Voeg het ei toe en maal weer tot een goede massa.

Haal het mengsel uit de keukenmachine en maak er ballen van. Wil je er kaas bij? Doe dan een half plakje cheddar in de kern.

Doe de ballen in de airfryer op ongeveer 100 graden voor 8 a 10 minuten. Na de 8 a 10 minuten zet je de airfryer op 180 graden. Je bakt de ballen nu tot ze goudbruin zijn (kan per airfryer verschillen).

Uit de airfryer halen ennnn smullen maar!

 

Andere gerelateerde berichten