Eigenlijk ben ik best wel lui. Ik eet havermout met eiwitpoeder als ontbijt, lunch en als het lukt ook nog na het avondeten. Dat moet anders besloot ik vandaag en daarom at ik vandaag dus een wrap met kippendijen. Aangezien het zeker niet teleur heeft gesteld, deel ik het receptje graag met jullie!
Ingrediënten (voor 1 wrap)
- 80 gr kippendijen
- 1 wrap (ik had van die wortel wraps van de Albert Heijn maar eigenlijk zijn die best wel overpriced)
- handje bladspinazie
- handje sla melange
- 15 gr zuivelspread light
- 1 tl pikante kipkruiden
- 1 tl sambal badjak
- mespuntje gerookte paprikapoeder
- snufje knoflookpoeder, zout en peper
Niet iedereen zal dit lekker vinden maar ik heb zelf ook nog een theelepel Marmite toegevoegd.
Wat moet je doen?
Bak de kippendijen samen met de kipkruiden, zout, peper en knoflook tot het gaar is (wij gebruiken altijd vetvrije spray, Smart Cooking Spray of PAM Spray bijvoorbeeld, maar je kan dit natuurlijk ook in olie of boter doen). Pak de wrap, besmeer met zuivelspread, sambal (en evt de marmite). Besprenkel vervolgens de besmeerde wrap met de gerookte paprikapoeder. Als je dit allemaal gedaan hebt, leg je de spinazie en sla op de wrap. Ten slotte komt de kip bovenop en kan je gaan rollen!
Tip 1: leg de kip, spinazie en sla allemaal naar 1 zijkant en niet in het midden. Zo kan je makkelijker rollen.
Tip 2: preppen voor een hele week? Bak dan meer kip in 1 x en bewaar in de koelkast. Je hebt dan iedere dag je wrap zo in elkaar gedraaid!
.