Volume voeding, dé uitkomst wanneer je veel wilt eten maar niet te veel calorieën binnen wilt krijgen. Je kunt dit onder andere bereiken wanneer je heel veel groenten in je maaltijd stopt. Een salade is dan natuurlijk een perfecte uitkomst.
Het eerste dat bij veel mensen opkomt wanneer ze het woord ‘salade’ horen? ‘SAAI!’ En dat is nergens voor nodig. Hopelijk kan ik dat bewijzen met het recept van deze kruidige salade.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g bloemkoolrijst
- 125 g bulgur
- 400 g kippendijen
- 2 tomaten
- 1 (gele) paprika
- 1 citroen
- 1 zakje munt
- 1 zakje koriander
- 3 theelepels baharat (Libanase kruiden)
- 1 bakje (harissa) hummus
Wanneer je geen vlees wilt eten, is falafel een hele fijne vervanger voor de kip. Als je het recept iets koolhydraat armer wilt maken, kan je de bulgur helemaal weg laten.
Bereiding
Breng water aan de kook. Voeg de bulgur toe wanneer het water op temperatuur is.
Hak de munt en koriander klein en snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes.
Bak de kippendijen tot het gaar is. Breng op smaak met de baharat. Voeg wanneer de kippendijen gaar zijn, de bloemkoolrijst, tomaten en paprika toe. Bak door tot het gaar is. Lekkerste is wanneer er nog wel een kleine bite aan zit.
Voeg de (inmiddels gekookte bulgur), het gebakken kip/groenten mengsel, de munt en koriander bij elkaar in een grote bak. Knijp de citroen uit over het hele mengsel en hussel goed door elkaar. Garneer met de hummus.
Heb je wat restjes over? Je kan de salade dan makkelijk in een bakje doen, in de koelkast bewaren en de dag erop meenemen naar je werk!
Smakelijk!