Het verhaal van Laura

Facebook
Twitter
LinkedIn

Je kijkt in de spiegel en denkt: Wie is dit!? Wie is dit dikke mormel dat extra wijde kleding moet zoeken om vetrolletjes te verbergen. Ben ik trots op mezelf? NEE!

September 2014

Dit waren de gedachte die door mijn hoofd gingen voor ik de omslag maakte. Nu ben ik altijd iemand geweest die eerst op onderzoek uitgaat voordat ze zomaar ergens induikt. Zo vielen er al gelijk een paar valkuilen op: kap niet gelijk al het eten, ineens 7x per week sporten is niet persé goed etc ,etc. Dus ik maakte een plannetje.

Laten we eerst maar eens fitter worden. Niet persé afvallen, maar gewoon twee trappen lopen zonder uitgeput te zijn. In het water loop je minder snel blessures op, dus begon mijn journey met aquafitness. Ja precies zoals je het je voorstelt. Met een aantal senioren in een bad bewegingen doen. Het is zwaarder dan het lijkt!

Ook met mijn voeding moest iets gebeuren. Na een kritische blik op mijn eetpatroon was al snel duidelijk wat er niet goed was: Iedere dag 1,5 L Regular Cola, niet ontbijten, koekjes bij de koffie (en dan niet eentje!) en vaak iedere avond een zak chips. Eerst was het zaak om hier wat verandering in te brengen.

Met een aantal senioren in een bad bewegingen doen. Het is zwaarder dan het lijkt!

Maar wat is dan ‘gezond eten’?. In die tijd waren het voor mij de common sense basics. Fruit, ontbijt, Spa Rood. Ik was in deze fase totaal niet bezig met macro’s! Eventuele lekkernijen bewaarde ik voor het weekend zodat ik daar naar uit kon kijken.

So far so good. Op een gegeven moment was ik naar mijn mening fit genoeg om iets anders te gaan doen. Tegelijkertijd kwam Sophie net terug uit Australië en vertelde ze me over de boeken van Kayla Itsiness: The Bikini Body Guide. Een trainingsschema van max 30 min waarin je veel met je eigen lichaam traint door hoge intensiteit. De perfecte volgende stap.

Tijdens BBG ben ik ongeveer 10 kilo afgevallen. Ik zag mijn lichaam veranderen en mijn kleding losser worden. De trainingen waren zwaar, maar dan wel een paar keer week voor enkel 30 minuutjes. Dat was zeker te doen! Ik moet toegeven… in het begin was het niet makkelijk. Meerdere mensen in de sportschool keken me aan met een blik van: “Oow, weer zo eentje die ineens fit wil worden. Ik geef haar nog 2 weken.”  Maar ik hield vol. En voor ik het wist kreeg ik steeds meer glimlachen en complimenten van de vaste groep mensen die regelmatig in de sportschool komen. Extra motivatie kan ik wel zeggen!

November 2015

Vanaf November 2015 ben ik zoekende geweest. BBG is niet meer wat ik wilde en een half jaar Personal Body Plan gaf me wel een idee dat krachttraining misschien iets was. Tegelijkertijd studeerde ik af bij SNS. Een niet al te makkelijke periode waarin mijn moeder een herseninfarct kreeg en mijn relatie na 4 jaar eindigde. Not my brightest moment.

September 2016

Bijna een jaar is voorbij, maar de motivatie is terug! Ik maakte kennis met Health Advies Breda. Een winkel in Breda die zich richt op voeding en training. Aangezien Sophie me hielp met trainen was dit een mooie kans om meer te leren over voeding. Iedere drie weken was mijn vetpercentage meting en stelde we desnoods het voedingsschema wat bij. Zo heb ik met marco’s gewerkt en carbcycling maar kwam toch niet helemaal lekker in mijn ritme. Op een gegeven moment trainde ik zo hard en lette ik zo goed op mijn voeding, maar ging mijn vetpercentage omhoog? Terwijl wanneer ik een keer uiteten ging of een feestje had (en 1x minder ging sporten), dat percentage juist daalde.

Ik streste over ieder ‘niet zo gezonde’ keuze die ik nam en putte mezelf totaal uit in de sportschool.

Ik streste over ieder ‘niet zo gezonde’ keuze die ik nam en putte mezelf totaal uit in de sportschool. Op een geven moment kwam mijn lichaam zelfs aan omdat het overbelast was…. Ik had dus totaal nog niet mijn ritme gevonden. Om het roer om te gooien stelde HAB voor om een ketodieet te gaan doen. Maar 3 weken lang GEEN, ik herhaal, GEEN koolhydraten eten komt bij mij totaal niet logisch over. Geen pasta, brood, aardappelen, rijst. Alles waar ik juist gelukkig van wordt!

Toen ik ook Health Advies Breda bedankt had voor de hulp ben ik eens gaan nadenken. Wat ging er voorheen zo goed en waarom voelt het nu alsof ik aan het schakelen ben zonder de koppeling in te trappen? Ik kon maar aan één woord denken: stress. Voor mij is stress een enorme factor, blijkt. Ik wil graag gezonder leven. Maar dat wil niet zeggen dat ik NIKS meer mag en iedere vrije minuut in de sportschool moet staan.

Het klinkt als het grootste cliché ooit, maar: ik ben weer naar mezelf gaan luisteren. Wie ben ik? Ik ben Laura, 24 jaar, werk inmiddels full-time in de IT, ben een hobbybakker/foodie en hou van een gezonde levensstijl.

Augustus 2017

Inmiddels is het Augustus en 3 jaar geleden dat ik de switch maakte. Sophie is in mijn journey een rode draad geweest. Bedankt voor het steunen en het luisteren naar mijn onzekerheden! Momenteel ben ik 14 weken onderweg met het MakeMeStronger programma. Ik heb Macro richtlijnen voor rust- en trainingsdagen en workout schema’s waar ik weer plezier in hebt, en die aansluiten op mijn wensen!

Mijn Conclusie

Het is me eerder op de perfecte wijze uitgelegd: als jij van de 52 weken in een jaar er 5 uit je plaat gaat dan heb je het 47 weken super gedaan! Voor mij zijn de breaks waar ik naartoe leef: carnaval, zomervakantie en Kerst. En in de tussentijd tel, weeg en sport ik erop los.

Doe wat je zelf het fijnst vindt om te doen. Ben jij die hard en ga je 6x per week naar de gym. Goed bezig! Ga je graag uit eten met vrienden? Top! Maar doe wat jouw gelukkig maakt. Zorg dat je de juiste balans vindt en hou je eraan. Van de afgelopen drie jaar heb ik mezelf (bijna) iedere week gemeten. In de grafieken zie je perfect wat ik over wil brengen. Het is geen rechte lijn naar beneden. Het is mooi om te zien dat ik controle heb over mijn lichaam. Er is niemand anders die het voor jou kan doen.

 

Andere gerelateerde berichten