Mijn havermoutje in de ochtend is by far mijn favoriete maaltijd van de dag (daarom eet ik het vaak voor het slapen gaan nog een keertje!). Als iets erg lekker is, wil je er natuurlijk ook lang van kunnen eten. Beetje jammer als na 3x lepelen de bodem al bereikt is, toch?
Met dit recept is die bodem na 13x lepelen niet eens bereikt. Niet door er gewoon 100 gram havermout aan toe te voegen maar door bloemkoolrijst in de pap te verwerken. Wat een volume! Geeft ook meteen een verzadigend gevoel voor de rest van de ochtend.
Nieuwsgierig? Hier is het recept:
Ingrediënten voor 1 persoon
- 200 g bloemkoolrijst
- 35 g havermout
- 200 ml kokosmelk (light)
- 1 scoop eiwitpoeder (mijn favoriet blijft toch wel Snickerdoodle van PEScience)
- Snufje kaneel
- 2 scheutjes water
- Jouw favoriete topping! Denk aan: gehakte walnoten, lepeltje pindakaas, handje blauwe bessen of een stukje pure chocolade (85% cacao)
Bereiding
Doe de bloemkoolrijst, havermout en kokosmelk in een pannetje. Zet het pannetje op het fornuis en roer de eiwitpoeder en 2 scheutjes water door het geheel heen. Voeg een snufje kaneel toe en blijf goed roeren tot de bloemkool gaar is en de hele pap een romig geheel geworden is.
Giet over in een bakje en maak af met jouw favoriete topping.
Eet smakelijk!