Je zal het misschien niet zo 1, 2, 3 zeggen maar ik heb Indonesische roots (In Nederland Door Opa!). De Indonesische keuken is daarom extra speciaal voor mij.
Gelukkig zijn er best wat Indonesiche gerechten die je in een handomdraai bereidt hebt én die ook niet al te veel calorieën bevatten. Gado Gado bijvoorbeeld. Simpeler kan het bijna niet, je blancheert een stel verschillende groentes, voegt er pindasaus aan toe en je bent al klaar! Voor de eiwitten voegen wij er altijd 1 a 2 hardgekookte eitjes aan toe en gebakken tempeh of kip.
Fresh, easy and delicious!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 400 g sperziebonen (diepvries)
- 500 g worteltjes
- 1 paksoi
- 1 spitskool
- 100 g taugé
- Optioneel: 600 g kippendijen of 600 g tempeh
Pindasaus
- 125 g pindakaas
- 200 ml kokosmelk (light)
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 theelepel ketjap
Bereiding
Snijd alle groentes, behalve de sperzieboontjes, fijn en blancheer ze gaar in water met een beetje zout.
Bak de kippendijen of tempeh tot het gaar is. Marineer eventueel in een beetje ketjap, gember en peper.
Kook de eieren in 6-8 minuten gaar, pel ze en leg apart.
Doe de pindakaas en kokosmelk in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de sambal en ketjap.
Verdeel alle groentes over een schaal, voeg de eieren en eventueel de kippendijen of tempeh toe. Serveer de pindasaus apart in een schaaltje en voeg indien gewenst kroepoek of emping toe.
Smakelijk!