Comfort Food: Loaded Sweet Potato Pumpkin Fries

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een paar dagen geleden waren we gaan eten bij een heel leuk vegan restaurant. Naast mega grote vegan burgers verkochten ze hier ook loaded fries. Een bak (zoete aardappel) friet met van alles en nog wat erop geknikkerd. Heerlijk! 

Een paar dagen later besloot ik om me zelf eens te wagen aan zo’n recept. Het werd een mix van zoete aardappel friet en pompoen slices getopt met sticky chicken, guacemole en avocado.

Klinkt goed toch? Dit is het volledige recept:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g kippendijenfilet
  • 400 g zoete aardappel friet
  • 1 kleine bio pompoen
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje bonen mix (ik had er eentje met kikkererwten en kidney bonen)
  • 250 g tomaatjes

Marinade van de kip

  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sriracha
  • Sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 1 theelepel maizena (optioneel)

Bereiding

Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Snijd de pompoen en zoete aardappel in langwerpige stukken (frietjes). Doe ze voor 15 minuten in de voorverwarmde airfryer.

Bak de kippendijen in de kruiden, ketjap en sriracha. Voeg op het einde de honing en limoen toe. Wanneer de kip dan nog niet sticky genoeg is, kan je de maizena (opgelost in wat water) erbij toevoegen.

Prak de avocado fijn en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Snijd de tomaatjes in kwartjes.

Leg de frietjes op een bord, schep de kip, mais, bonenmix, tomaatjes en guacemole erop.

Klaar! Heel bordje vol 🙂

Tip 1: als je niet veel koolhydraten wilt eten, kan je de zoete aardappel weghalen en meer pompoen frietjes maken.

Tip 2: als je weinig tijd hebt, kan het ook handig zijn om gebraden of gerookte kip te gebruiken (zonder marinade). Deze hoef je niet meer te bereiden. Zie onderstaande afbeelding.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me dan in je post (@makemestrongernl @strongersophie), vind ik leuk!

Andere gerelateerde berichten